Seznamte se s NaToBe

Distanční výuka otevřela učitelům, žákům a studentům nové obzory v oblasti počítačové technologie. Internet nabízí velké množství programů, kterými mohou pedagogové obohatit svou výuku a předat tak žákům pro ně často nezajímavé, pro život však důležité informace.  

Ve třídě 4. A jsme často ve  výuce používali Jamboard a možnosti tohoto softwaru zaujaly hned několik žáků. A tak vám dnes představujeme NaToBe. Tedy přesněji Natálku Krupkovou, Toma Hájka a Beníka Bořila ze 4. A, autory projektu Psí stanice a hotel.  

Malí školáci vytvořili společně v programu dvacet čtyři stránek pro své psí mazlíčky a jejich kamarády. Je krásné vidět, jak vnímají svět psů. Jejich potřeby, jejich radosti, ale i starosti. A tak v Psí stanici NaToBe nechybí recepce, lékárna, obchod pro psí pamlsky, vodítka a hračky. Součástí je také Psí hotel. Tady se školáci postarali o to, aby pejskům nebylo po jejich dvojnožcích smutno. Mají zde své pokojíčky, relaxační místnost, jídelnu s granulostrojem, společenskou místnost a další.  

Děti se v tomto svém super projektu naučily nejen ovládat program, pracovat na googlu a smysluplně využít počítač, ale také ukázat svoji kreativitu a práci v týmu. A podotýkám, že nejsou ve třídě samy. Na Jamboardu máme i stanici pro kočky, anebo přehlídku vozů Škoda. Od počátku jejich vzniku až po současnost. Zkrátka každý tvoří podle svého zájmu. Závěrem můžeme říci, že 4. A je na rozšířenou výuku informatiky připravena. 

text: Dagmar Urbanová (tř. uč.)