Lyžařský výcvik v Němčičkách

Zima se přiblížila mílovými kroky a umožnila dětem ze 4. a 5. tříd strávit týden lyžování na nejníže položené sjezdovce mezi vinohrady. Ještě několik dnů před začátkem plánovaného lyžařského výcviku to venku vypadalo spíš jako na jaře- teploty šplhaly vysoko nad bod mrazu a místo sněhu se zelenaly meze. Ovšem rychlý zvrat počasí umožnil pracovníkům TJ Sokol Němčičky doslova vyčarovat silnou vrstvu umělého sněhu, v který už nikdo ani nedoufal.

A tak téměř čtyři desítky dětí, začátečníci i pokročilí, zkoušely a vylepšovaly své lyžařské dovednosti na sněhu. A lyžovalo se s nadšením. Koncem týdne už i ti, co stáli na lyžích poprvé, brázdili křížem krážem sjezdovku díky své houževnatosti, ale také díky dovednosti instruktorů správně namotivovat a vést lyžaře k ještě lepším výkonům.

Poslední den nechyběly očekávané závody ve slalomu, medaile a diplomy pro ty nejšikovnější a nějaká ta sladkost pro všechny lyžařské nadšence. Zbylo už jen poděkovat instruktorům za jejich práci, vyfotit se společně na svahu a mohli se těšit se na další lyžovačku.

Ivana Kozmanová