Ptáčkové naši bráškové

aneb
Jak to všechno dopadlo a jak to stále pokračuje.

V loňském lednu jsme se přihlásili se svým ptačím projektem do celostátní soutěže Srdce s láskou darované, do jeho nové kategorii nazvané Pomozme Zemi. Čtenáře zpravodaje jsme o tom informovali v jarním čísle. V březnu jsme se dozvěděli, že jsme z celkem 255 projektů skončili v hlasování veřejnosti na dvacátém místě. Pokud jste i vy hlasovali a přispěli tak k našemu krásnému umístění, mockrát vám za váš hlas děkujeme. S napětím jsme ve třídě každý den sledovali, jak díky hlasům našich rodin a kamarádů stoupá projekt z poslední stránky až na tu první.

Hodnocení poroty mělo proběhnout v polovině května, ale díky koronaviru se stále nic nedělo. Už jsme ani nedoufali a pomalu přestali stránku soutěže sledovat. Koncem června nám však přišel velký balík. Adresa zněla ZŠ Klobouky u Brna, třída 3. A. Vždyť jsme si nic neobjednali! Překvapení bylo veliké. Porota rozhodla a my jsme se umístili na úžasném pátém místě. V balíku byla naše odměna. Stolní hry, materiál na tvoření a pro všechny spousta tužek a zápisníků. Jedním ze sponzorů byla totiž firma SEVT.  Je to pro nás obrovská radost a také čest. O naší kloboucké škole a naší ochraně ptáků se dozvěděli lidé nejen v Kloboukách, ale i v Praze a v celé republice.

Na ptáčky jsme nezapomněli ani o prázdninách. Provázeli nás nejen v programu na táboře, ale zástupci naší třídy se zúčastnili také charitativního vinařského běhu v Krumvíři, kde na stánku nabízeli návštěvníkům a závodníkům odznaky s ptáčky za symbolickou cenu 20 Kč. Za vybrané peníze budeme dokupovat další ochranné nálepky na okna školy proti nárazu ptáků. Přispět nám může každý, tedy i vy. Buttony si můžete zakoupit přímo u nás ve třídě, od září už ve 4. A, nebo na některých akcích v blízkém okolí, kde objevíte náš třídní stánek.

Mgr. Dagmar Urbanová, třídní učitelka