Prvňáčci v lese

Prvňáci jsou pravými školáky teprve několik dní a již si vyzkoušeli, jaké to je učit se venku v přírodě na čerstvém vzduchu. V úterý 15. září k takové výuce lákalo i samotné slunečné počasí, a tak se děti spolu se svými třídními učitelkami vydaly k místní kapličce sv. Barbory, kde si nejprve povídaly o tom, co se s přírodou děje s blížícím se podzimem, jak se mění počasí a kdy k nám toto roční období podle kalendáře dorazí. Poté čekalo na malé školáky plnění nelehkých úkolů.

Nejprve museli společnými silami naplnit velkou zavařovací sklenici podzimními plody. Děti pilně sbíraly šišky, kaštany, žaludy, šípky a přidaly i několik barevných podzimních listů, různé druhy větviček a krásných bílých kamínků, aby se jim sklenice líbila.

Druhým úkolem byla práce na pracovním listu, kde děti domalovávaly a vybarvovaly různé druhy přírodnin, které nakonec i společně vyhledaly.

Posledním úkolem bylo tvoření obrázků z padaného listí. Na zemi se najednou objevilo plno srdíček, věží, dokonce i jedno letadlo, hrad a hříbek.   Výukové dopoledne v přírodě se vydařilo a malým školákům se moc líbilo. Sklenici se „zavařeným podzimem“ jsme si odnesli do třídy a slíbili jsme si, že si ještě někdy takovou prima vycházku zopakujeme.