Hurá na kola

Konečně jsme se letos po dvou covidových letech mohli zase potkat s cyklisty z okolních škol a prověřit si s nimi své znalosti z oblasti pravidel silničního provozu a zdravovědy, své praktické dovednosti v jízdě po dopravním hřišti a svoji zručnost v jízdě přes nejrůznější překážky v Dopravní soutěži mladých cyklistů. Okrskové kolo této soutěže se konalo již tradičně v Hustopečích. Naši školu reprezentovala čtveřice páťáků – Ema Černá, Vendula Hájková, Benedikt Bořil a Tomáš Hájek. V tomto kole se jim podařilo druhým místem vybojovat postup do okresního kola. Ema Černá byla dokonce vyhlášena v kategorii mladších žáků jako nejlepší soutěžící tohoto kola s nejnižším počtem udělených trestných bodů.

O dva týdny později se stejná čtveřice účastnila okresního kola soutěže, kde se, opět v Hustopečích, sešli nejlepší soutěžící z okresu Břeclav. Nároky na soutěžící byly vysoké, hlavně ve zdravovědě, kde už nestačilo prokázat jen teoretické znalosti, ale bylo třeba předvést i praktické dovednosti záchranou umně namaskovaných zraněných. Počasí v tomto kole bylo trochu nevyzpytatelné, a ačkoliv se nejprve zdálo, že zůstane pouze u zatažené oblohy, bohužel se ve druhé části dopoledne rozpršelo a část soutěže probíhala za vydatného deště.  Přesto pozornost rozhodčích nepolevila.

Naše čtveřice v tomto kole na stupně vítězů bohužel nedosáhla, přesto předvedla při plnění úkolů velkou snahu a co je hlavní, soutěž si jaksepatří užila a patří jí tudíž poděkování za vzornou reprezentaci naší školy.

Mgr. Jana Petrášová