Den dětí pro 2. třídy

O nejkulaťoulinkatější housenku

Žáci ze 6. A se již podruhé zapojili do spolupráce s mladšími dětmi. Na jaře asistovali u soutěžního přeskoku přes švihadlo, a to je nadchlo tak, že navrhli další spolupráci.

Tentokrát byl před nimi náročnější úkol – zorganizovat pro druháky dětský den. Svého úkolu se zhostili opravdu na výbornou. Každá z dvojic si připravila soutěžní úkol – matematické příklady, otázky a přiřazování z přírodovědné oblasti, první pomoci, ale také sportovní úkoly, či hmatové poznávání. Za kaplí sv. Barbory se rozmístili na devíti stanovištích, kterými druháci se svým pracovním listem procházeli a sbírali soutěžní body.

Ale to nebylo všechno. Ke spolupráci byl přizván člen místních hasičů Tomáš Adámek, který s nadšením dětem ukazoval na modelu správnou resuscitaci, zásady první pomoci nebo co mají dělat, když se vyskytnou u nehody, kam zavolat v případě požáru. Asistoval také u střelby ze vzduchovky a připravil pro děti lanovou překážku. Tyto aktivity byly nesoutěžní a mohli si je vyzkoušet všichni.

Dopoledne uteklo jako voda, a tak nezbylo než vyhodnocení jednak soutěže, ale i celé akce. A jak hodnocení dopadlo? Na výbornou! A to nejen dětmi, ale také dospělými, kteří se dětského dne zúčastnili.

Tak na další spolupráci!

Mgr. Ivana Kozmanová